Sessioner

Jeg tilbyder psykomotorisk terapi til unge fra ca. 14 år og til voksne. Jeg tilbyder 1:1 sessioner, enten i klinikken eller som body and mind walks. Jeg har, både igennem mit arbejde og på det personlige plan fået en bred erfaring med mange af livets problematikker. Nederst her på siden kan du se, hvad nogle af mine klienter og kunders udtalelser.

Alt terapi og behandling her på stedet tager udgangspunkt i den problematik du kommer med. Det betyder, at min behandlingstilgang afhænger af, hvad der netop vil være det bedste og mest gavnlige for dig. Behandlingen her bliver et samarbejde mellem dig og mig. Jeg ved en masse om krop og psyke, men det er dig som er eksperten i dit liv. Jeg kan høre, hvad du fortæller og jeg kan se dig udefra. Men jeg kan ikke mærke hvordan du har det indeni. Det kan kun du. Alle sessioner tager udgangspunkt i hvad du bringer ind i samtalen den pågældende dag. Her er ingen skjulte dagsordner fra min side om, hvad dagen skal ende ud i. Det vigtigste er at vi får rundet sessionen ordentligt af og du går herfra med ro i kroppen og psyken.

Efter 1. session finder de fleste af mine klienter ud af, om de har behov for kun den ene gang eller om det vil være godt med et forløb af f.eks. 5 eller 10 gange. Hvor mange gange du har brug for at vi mødes, finder vi ud af i fællesskab.

Alle sessioner er 1:1 med mig, og der er 100% tavshedspligt her. Jeg er kendt for at være kontant og klar på en kærlig måde i min kommunikation med mine klienter.

Rent praktisk:

For at du får mest muligt ud sessionen, er det en fordel at du har noget blødt tøj på og behagelige sokker. Så medbring endelig dette. Der er mulighed for at klæde om her på stedet.

Ved Body and mind walks er det vigtigt at du er klædt på efter vejret og har noget fornuftigt fodtøj på. Det handler om at være ude og bevæge sig, da det sætter gang i kreativiteten og overskuddet hos dig, til at anskue dine udfordringer på en ny måde.

Det er et samarbejde vi indgår, du og jeg. Jeg kan ikke fikse dig. Jeg kan kun gøre en del af arbejdet ved at lytte ti dig, guide dig og hjælpe din krop og psyke til afspænding. Udbyttet er op til dig. Det vigtigste du bidrager med, er din tålmodighed med din krop.

Hvad mine klienter og kunder siger om mig:

Behandling

Dorte, du er den bedste.

Allerede når man træder ind ad døren ude ved dig, kan man mærke varmen. Krop og sjæl får fuldstændig ro – alt giver slip…. og man kan tage hjem med den bedste følelse i kroppen. Afslappet muskler og slut med hold i nakken. Kommer helt sikkert igen – og igen. Stine om behandling ved hold i nakken.

Psykomotorisk terapi har for mig været en hjælp til at mindske medicinbevirkninger ved min anti-depressive medicin. En hjælp til selvhjælp til at opleve at jeg kan slappe af og derved få et pusterum fra depressionen og en udvikling af selvforståelse psyke-krop imellem.

Jeg kommer fra et erhverv, hvor et hvert godt råd er en skjult agenda for ekstra salg. Derfor har det betydet ALT, at Dorte er så faglig stolt og dygtig samt professionel omsorgsfuld, at jeg har kunne sænke paraderne og øve mig i at være menneske igen. Dorte er meget bevidst om, hvortil hendes faglige grænser går og hvor man så kan gå hen, hvis hun ikke kan hjælpe. Det giver et indtryk af, at du kan betragtes som et helt menneske. Hvis man en dag har behov for at pludre videre på briksen, så gør man bare det. Og hvis min i stedet har brug for at lukke øjnene og mærke kroppen under behandlingen, så gør man det.

Jeg giver min bedste anbefaling til Dorte. B.S (ønsker at være anonym) om behandlingen.

Jeg kan klart give Dorte min bedste anbefaling. Hun har hele paletten og kan hjælpe med både det fysiske og det psykiske. Jeg var lidt skeptisk i starten og Dorte så straks hvordan hun skulle ”gribe” mig an.

Jeg vil helt sikkert ikke have været denne ”behandling” foruden. Så hvis du vil gøre noget godt for dig selv…… så giv Dorte et besøg. (Jeg garanterer du vil ikke fortryde det.) Dorte O. om behandlingen.

Undervisningsforløb

Jeg har igennem et års tid modtaget undervisning af Dorte, inden for psykomotorisk terapi og forståelse. Vi indgik en aftale om et skræddersyet forløb, dersom jeg er sanger og sangunderviser og ønskede flere redskaber til min undervisning samt en bredere viden om kroppen og psykomotorik. Forløbet har været en banebrydende oplevelse for mig: Jeg har rykket mig, både som underviser og som menneske.

Hos Dorte bliver man mødt lige dér, hvor man er, og hun formår at omsætte kompleksiteter og omfattende viden til tilgængeligt stof og brugbare redskaber og øvelser. Samtidig inspirerer hun, da hun altid inddrager ens personlige referencerammer i undervisningen og dermed får sine pointer til at vække genklang og får sat én fint i spil. Dorte har endvidere en åben og positiv tilgang til mennesker, og skaber således nogle personlige og trygge rammer, hvor man som elev trives og tør udforske sig selv.

Jeg kan kun give Dorte min varmeste anbefaling. Rie Hagbard, sanger og musikunderviser. www.riehagbard.dk om individuelt tilrettelagt undervisningsforløb.

Rideterapi

Dorte Hartvig har varetaget rideterapien på Toresholm i tidsrummet marts 2015 til marts 2018.

Toresholm er et socialt psykiatrisk bosted, hvor Dorte har varetaget rideterapi for voksne med psykosociale problematikker som autisme, asperger, indlæringsvanskeligheder og sociale ubalancer, samt voksne med sen-hjerneskade og skizofreni diagnose.

Dorte har formået at skabe udvikling hos vores borgere alt efter deres behov og har gennem kontinuitet og vedholdenhed skabt lyst og åbenhed for videreudvikling hos beboerne. Dorte har trænet og udviklet kognitive, sociale og emotionelle færdigheder, samt hjulpet til at opøve strategier for en bedre forståelse for egen krop og grænser.

Dorte har på faglig vis arbejdet seriøst med beboerens udfordringer og har videreformidlet sine observationer således, at de har kunne bruges i hverdagens pædagogiske arbejde.

Dorte opleves som samvittighedsfuld, pligtopfyldende og mødestabil.

Jeg ønsker Dorte fortsat held og lykke og kan give hende de bedste anbefalinger. Lone B. Jensen, forstander, Toresholm. Om arbejdet med rideterapi.

It-arbejdsplads vejledning

I perioden maj-december 2012 har Dorte Hartvig Jensen været tilkøbt i et barselsvikariat i virksomhedens afspændingsordning.

Udover behandlinger vejledte Dorte i øvelser og korrekte arbejdsstillinger.

Dorte har været værdsat blandt vores medarbejdere og har hurtigt vundet den tillid, der er nødventidt i behandlingssituationer. Derudover er Dorte et lyst og behageligt menneske, som det har været let at arbejde sammen med og som jeg kan give mine bedste anbefalinger. Marie Molin, Direktionssekretær, Dagbladet Information. Om behandling og IT-arbejdsplads vejledning.