Åndedræt

Det første du gør, når du bliver født og det sidste du gør inden du dør, er at trække vejret. Dit åndedræt er din mest trofaste følgesvend gennem hele dit liv. Derfor er det også vigtigt at du er gode venner med din vejrtrækning. Er opmærksom på, hvordan din vejrtrækning har det. For, dit åndedræt er ikke bare ét åndedræt. Det er DIT åndedræt og det fortæller rigtig meget om, hvordan du har det i kroppen og i din psyke.

Et åndedræt som ikke fungerer optimalt kan typisk virke overfladisk og hurtigt. Du kan hurtigt komme til at føle dig stakåndet og måske opleve følelsen af lettere åndenød.

Hvad kan påvirke dit åndedræt?

Der kan være mange forskellige årsager til din vejrtrækning måske ikke fungerer optimalt. Det er vigtigt at du via din læge har fået afklaret at det ikke drejer sig om en sygdom, som kræver lægelig/medicinsk behandling. Når det er afklaret, så er der mange forskellige faktorer og tilstande som kan påvirke din vejrtrækning negativt. Det kan være små ting som du ikke tænker over i din hverdag. Men det kan også være store og livsforandrende ting. For eksempel der nævnes:

En forbedret vejrtrækning

Ved at arbejde med og træne din åndedrætsmuskel, og dermed dit åndedræt generelt, kan du opnå mange forskellige forbedringer og fordele i din krop og i dit liv. Det kan være fordele som:

  • En sundere ryg.
  • Bedre nattesøvn.
  • Bedre forbrændning.
  • Bedre energi fra din ilt tilførsel.
  • Mindre stress reaktioner.
  • Mere nærvær og tilstedeværelse i nuet.
  • Bedre kropsholdning.

Forskellige måde at arbejde med dit åndedræt

Gennem afspændingsbehandling og åndedrætsøvelser kan du træne din vejrtrækningsmuskel og dermed arbejde med dit åndedræt. Der arbejdes fokuseret med din vejrtrækning, med de ændringer og forbedringer du oplever (både fysiske og psykiske ændringer). Ændringerne inddrages efterhånden i træningen/behandlingen, så de bliver en integreret del af din hverdag.

Har du brug for yderligere oplysninger eller afklaring om afspænding kan være den rigtige metode for dig, til at arbejde med din vejrtrækning, er du velkommen til at kontakte mig.