Selvværd

Selvværd og selvtillid. To næsten ens ord med stor forskel i betydningen. Selvværd handler rigtig meget om hvem du er og hvilke værdier du har. Og så handler det om din følelse af dig selv i forhold til omverdenen. Din ret til at være tilstede her i verden og have lige så meget værdi som dine medmennesker. Selvtillid handler om din tro på egne evner – hvad du kan udrette. Ikke på grund af hvem du er, men på grund af hvad du er (god til).

Selvværd = hvem, selvtillid = hvad

Kender du mon den her følelse:

“Jeg har faktisk en masse viden om området, men hvorfor skal nogen ønske at ansætte mig? Alle andre ansøgere har helt sikkert en viden og erfaring som er langt større end min. Det er helt sikkert én af de andre ansøgere der får jobbet”.

Altså, du banker dig selv oven i hovedet med alt det negative du kan finde om dig selv.

Men det er faktisk muligt at komme væk fra den og hen til et sted, hvor du føler at du er lige så meget værd – som menneske – som alle andre. Og hvor du føler dig godt tilpas med det.

Hvordan

Her arbejder du og jeg med selvværdet ved at tage udgangspunkt i dine ressourcer – især dine kropslige ressourcer. Du lærer at blive opmærksom på, hvornår du lader det lave selvværd bestemme over dig. Og du lærer at sætte grænser overfor andre på en respektfuld måde – uden at gå på kompromis med dig selv. Arbejdet med selvværdet sker gennem samtale, øvelser og Body and mind walk. Indimellem kan processen boostes ved at du får en afspændingsbehandling. Blide stræk i hele kroppen, hvor der er fokus på din kropslige oplevelser. En behandling som kan forløse ophobede spændinger og hjælpe dig til at slippe det, der er unødvendigt for dig.